mandag den 16. juni 2014

Rustikke fladbrød

Da jeg i foråret var et smut i Egypten, blev jeg vildt inspireret af deres køkken. De laver de lækreste retter af blandt andet squash og auberginer. Desværre var kokkene ikke de nemmeste at kommunikere med, så det var svært at lure deres opskrifter. Til gengæld fik jeg lejlighed til at følge med i beduinernes køkken ude i ørkenen, hvor de blandt andet bagte fladbrød. Fladbrødene blev brugt som tilbehør til det meste af deres mad og blev bagt på store varme sten over et bål.
Jeg har eksperimenteret lidt med opskriften og synes umiddelbart at denne fungere bedst. De er super nemme at bage, tager ingen tid og smager skønt. Så drop købeudgaven og prøv denne i stedet.

Fladbrød (10 stk) 
   2 dl vand 
   12 g gær 
   ½ tsk salt 
   1 tsk sukker 
   300 g hvedemel 

Start med at opløse gær, salt og sukker i lunkent vand. Rør derefter melet i dejen og ælt det godt. Lad dejen hæve i minimum 30 minutter. 
Herefter deles den i ti stykker og formes til boller, som rulles helt tyndt ud i godt med mel. Fladbrødene 'bankes' fri for overskydende mel og bages på en brandvarm pande eller pizzasten. De skal have omkring 1 minut på hver side, til de har fået lidt farve.  

Server dem herefter til din yndlingsret. Jeg har fyldt mine fladbrød med salat, avocado, hjemmelavet dressing rørt med friskost og grillet peberfrugt, samt krydret oksekød i strimler. 
Hvis ikke lige jeg havde spist de sidste, ville jeg også have kommet syltede rødløg i - dem finder du opskriften på her.

De fungerer desuden genialt som tilbehør til chili con carne eller til en forret/snack med fx haidari og humus.

Bon Appétit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)