lørdag den 21. juni 2014

Hvid pizza med ricottacreme & parmaskinke

Pizzaer kommer ofte i mange udgaver og de fleste af os har en holdning til, hvordan vi foretrækker dem. 
Tyk eller tynd bund, hvid eller rød, proppet med topping eller helt enkel og minimalistisk? Netop derfor er det en god idé at eksperimentere lidt ind imellem. 
Jeg selv elsker den traditionelle italienske version, men er også fan af den mere 'snaskede' fordanskede udgave som min pizzamand leverer.. specielt når tømmermændende kalder. 


Når jeg selv har fingrene i dejen, kan jeg dog godt lide at holde det enkelt. 
Hold dig gerne til få gode råvarer og lav hellere et par forskellige pizzaer, i stedet for at klaske det hele sammen på én. Og frem for alt, lav din tomatsovs selv - det er super enkelt og smager så meget bedre.

Denne gang forsøgte jeg mig med en relativ enkel, tynd og hvid udgave - perfekt som forret eller snack. Pizzaen består af ricottacreme, parmaskinke, rødløg og basilikum.

Ricottacreme og topping til pizzaerne (2 pers)

   150 g ricotta
   2 fed presset hvidløg  
   2 spsk citronsaft
   1-2 spsk olivenolie
   salt og peber

   2 små rødløg i tynde skiver
   80-100 g parmaskinke i tynde skiver (røget laks fungerer også godt som et alternativ)
   2 håndfulde frisk basilikum
   evt. suppleret med små søde ovnbagte cherrytomater eller grillede artiskokker

Find en god opskrift på pizzadej (italiensk pizzamel er et must) og hav en dej klar til to pizzaer. Forvarm ovnen eller grillen til omkring 250 grader, gerne mere hvis du har mulighed for det.

Del derefter dejen i to og rul den tyndt ud på bagepapir.
Herefter røres ricottaen med hvidløg, citronsaft, olivenolie og smages til med salt og peber. Ricottacremen fordeles på de to bunde og de tynde skriver rødløg fordeles henover. 
Derefter bages de (gerne på en pizzasten) i 8-10 min. Sørg for at holde godt øje med dem. De skal blive svagt gyldne i kanten og bunden skal lige nå at blive sprød, men ikke brænde på. 
Når de er færdige toppes de med det resterende fyld, parmaskinke, basilikum og serveres straks - gerne med et godt glas rødvin.
Alternative toppings:

1. LAKS: Vend friskhakket dild i ricottacremen og prøv dertil røget laks og rucola i stedet for parmaskinke og basilikum. Ellers følges opskriften som den originale.

2. KARTOFFEL: Bag pizzaen med ricottacremen og suppler rødløgene med tynde skiver af kartoffel. Herefter toppes pizzaen som i den originale opskrift (basilikum kan eventuelt udskiftes med frisk rosmarin).


Bon appétit


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)