Jeg elsker cheesecake, så før i tiden var jeg helt i mit es, når jeg ude for danmarks grænser kom forbi en Starbucks, hvor jeg kunne synke ned i en stor blød lænestol med en kop friskbrygget cappuccino og et stykke af deres lækre cheesecake! I dag er cheesecaken dog også blevet en klassiker herhjemme og i mellemtiden fik jeg selv eksperimenteret mig frem til en favorit.
Jagten på den perfekte cheesecake
I min jagt på den perfekte opskrift, var det først og fremmest vigtigt for mig, at finde frem til en god konsistens, uden brug af husblas - da jeg hverken er fan af at arbejde med det eller den konsistens det giver. Samtidig søgte jeg en perfekt balance mellem det friske, syrlige og søde. Så efter at have kigget utallige opskrifter igennem og eksperimenteret længe i køkkenet, er denne opskrift resultatet.Enkel, nem at gå til og hammer lækker
Nøgleordet er kvalitet frem for kvantitet. Samtidig er cheesecake opskriften enkle og fremgangsmåden ligeledes simpel. Så succesraten burde være rimelig høj! What's not to like?Cheesecake
- opskriften passer til cirka 6 – 10 personer.- 12 digestivekiks
- 70 g smeltet smør
- 400 g fløde-/friskost (helst alm. Philadelphia)
- 200 g cremefraiche (38 %) - findes i de fleste velassorterede supermarkeder
- 40 g sukker
- kornene fra 1 stang vanilje (kan til nød erstattes af halvanden tsk vaniljesukker)
- 1 tsk med top af revet økologisk citronskal
- 2 tsk citronsaft
Sirup af bær
- 100 g frosne eller friske bær (eks. 50 g jordbær, 25 g hindbær & 25 g blåbær)
- 60 g rørsukker
OBS: den er uden husblas som resten af kagen og forbliver derfor flydende
Som alternativ til siruppen kan opskriften på de Marinerede bær også bruges eller der kan kommes lidt husblas i, så det bliver lidt mere gelé agtigt, som ved en traditionel cheesecake.
Springform: her benytter jeg normalt en Ø 20 cm.
En lidt større form (op til max Ø 26 cm) kan også benyttes - så bliver kagen bare lavere (med mindre man selvfølgelig laver en halv gang ekstra fyld og bund).
Blend eller knus kiksene ved at komme dem i en pose, som bankes godt og grundigt (med en kagerulle eller lignende). Bland kiks med det smeltede smør og pres blandingen ned i en springform med bagepapir i bunden. Stil bunden på køl.
Pisk cremefraiche, flødeost, vanilje, sukker og citron sammen, så osteblandingen bliver luftig. Smag til. Fordel over kiksebunden og lad cheesecaken stå på køl i minimum par timer eller natten over (det er vigtigt for smag og konsistens, at den når at køle helt ned igen).
Den kan bruges som den er med de hele bær og klare sirup. Alternativt, hvis en tykkere konsistens ønskes, kan den blendes kort med en stavblender, eller bærrene kan sigtes fra, så man kun har den klare sirup tilbage.
Lad den køle helt af i køleskabet.
Siruppen hældes over cheesecaken lige inden servering og pyntes eventuelt med lidt ekstra friske bær.
Tip til udskæring
Det er nemmest at skære cheesecaken ud med en stor kniv der er skyllet i koldt vand. Skyl også kniven engang imellem når stykkerne skæres, for at få nogle pæne jævne snit. Og lad kniven dryppe lidt af, så der ikke kommer for meget vand med.Bon appétit !
Klart den bedste opskrift jeg har prøvet på cheesecake til dato! Mmhm :b
SvarSletOg man skal på ingen måde bruge husblas eller bage denne cheese cake? For det skal da i så fald afprøves! :)
SvarSletNej, den skal hverken bages eller fyldes med husblas. Så du kan roligt kaste dig ud i den! Det er derfor den er min klare favorit :)
Slettror du det vil gøre noget hvis man tilføjer smeltet hvid chokolade i ostemassen? :)
SvarSletNej det tror jeg sagtens du kan. Men start med at piske de andre ingredienser sammen først og vend så den smeltede chokolade i til sidst, inden den fordeles over bunden og stilles på køl.
SvarSletSkriv gerne hvordan resultatet bliver, hvis du giver den et forsøg :)
Tak for hurtigt svar :) Har prøvet mig frem, og kagen er nu i køleskabet.
SletLyder spændende. Håber det bliver godt :)
SletHej, kan man bruge fløde, istedet for creme fraiche?
SvarSletNej desværre. Cream fraichen er med til at give den rigtige konsistens og smag.
SletKagen vil falde sammen hvis du bruger fløde i stedet. Det er også årsagen til, at der skal benyttes cream fraiche 38% :)
Hej vil bare lige tilføje at jeg også plejer at lave chesse cake på den måde,men istedet for cream fraiche bruger jeg letpisket fløde hvorefter jeg pisker osten og den let piskede sammen.fyldet bliver lidt mere mild i smagen,jeg her aldrig oplevet at kagen falder sammen.den blir cremet og lækker
SvarSletOkay. Altså jeg ville personligt holde mig til cream fraichen, da jeg synes den giver den bedste konsistens (holder bedre på formen) og smag - på den måde bidrager fløden ikke med det samme, hvis du spørger mig.
SletMen prøv dig endelig frem :)
Jeg kunne ikke finde Creme Fraiche med 38% - hvor finder du det henne?
SvarSletHar istedet brugt en med 18% - venter i spænding på resultatet!
Hov, fik lige set at mit svar ikke var blevet registreret!
SletMan kan finde creme fraiche 38% i de fleste større supermarkeder (fx. Føtex, Kvickly og Løvbjerg).
Hvordan gik det med 18%?
Hej Cathrine.
SletHvis jeg vælger en større springform, vil du så ikke anbefale at jeg øger mængden af ingredienser?
Det kan godt gå an i en Ø 26cm (den bliver bare lidt lav - ca. com på billederne). Men normalt bruger jeg en på Ø 20cm, da jeg synes det giver den pæneste form.
SletHvis du bruger en der er større, kan det dermed godt anbefales, at lave opskriften ca. en halv gang større :)
jeg prøve opskriften med 18% creme fraiche og den smagt ganske udmærket, og den blev heller ikke for tynd fylde søger bare for alt var godt kold og jeg fik det lande hurtig sammen før det blev for 'varmt' :) så man kan sagtens bruge 18% det er vel bare en smags sag :)
SletHej Maria,
SletDet skulle ikke ændre så meget på smagen. Men det er afgørende for konsistensen. Konsistensen på creme fraiche kan godt variere lidt, så du har nok været 'heldig' at få fat i en forholdsvis 'tyk' 18% og så kan det nok godt lade sig gøre. Men der er generelt en vis risiko for, at ostemassen bliver for tynd (som du kan læse at andre har erfaringer med) - så det er ikke noget jeg vil anbefale :)
Hvordan har kagen det med at stå i køleskab et par dage? :)
SvarSletHej Mia. Den kan sagtens tåle at stå et par dage i køleskabet :)
SletDet var en fantastisk opskrift. Tak.
SvarSlethej Cathrine
SvarSlethvordan får du ostefylden til at være så fast ??
Hej. Det bliver den af sig selv. Flødeosten og cremefraichen er rimelig faste ingredienser, så når den har fået lov at stå og sætte sig på køl, bliver den fin fast :)
SletHej :)
SvarSletVile høre om man kunne bruge frugt i stedet for bær i siruppen?
Du kan i princippet bruge de frugter og bær du selv foretrækker :) Der er selvfølgelig noget der får bede til cheesecaken end andet, men prøv dig endelig frem (bare sørg for at det ikke bliver alt for sødt).
SletHvilke flødeost bruger du? (synes mest jeg så light produkter eller produkter med smag i Rema)
SvarSletMvh. Frank
Jeg bruger Philadelphia ost, neutral (den almindelige, hverken light eller med smag).
SletHej Cathrine.
SletEr det muligt at bruge light philadelphia ost?
Hej Klara. Jeg har prøvet det en enkelt gang, da jeg ikke kunne få andet. Det kan godt gå, men synes smagen bliver bedst med alm. philadelphia :-)
Slettror du at det ville gå at bruge marscapone som flødeost? :-)
SvarSletJeg ville ikke skifte fløde-/friskosten ud med marscapone, da jeg desværre tror, at det vil ødelægge smagen. Så hvis jeg var dig, ville jeg holde mig til Philadelphia-ost :)
SletGlæder mig til at prøve den, og har købt ind undtagen Cremefraise 38%
SvarSletDen lader ikke til at være i handelen længere (har prøvet Føtex og Fakta).
Ved du hvor den fås, eller skal jeg eksperimentere med noget Græsk Yoghurt?
Hmm, det lyder mærkeligt Finn. De burde have den i 38% i de fleste større supermarkeder. Jeg har selv købt det i Føtex, Kvickly og Løvbjerg :)
SletJeg tror ikke græsk yoghurt er en god idé, da smag og konsistens er en smule anderledes end creme fraichen. Men det er selvfølgelig værd at prøve, hvis det er helt umuligt at støve en 38% op (men så ville jeg måske lave halvt græsk yoghurt 10% og halvt creme fraiche 18%).
Håber det lykkes :)
Har forsøgt at lave denne to gange nu, og hver gang har den fejlet:-( enten er den klasket sammen eller os falder kiksen fra.. Den blir altid et stort rod:-(
SvarSletIkke at den ik smager godt men den er aldrig særlig køn eller appetitlig at se på..
Har du nogen ide om hvad jeg gør forkert???
Ej hvor ærgerligt. Specielt nu du har været så ihærdig.
SletJeg ved ikke hvad det er der går galt. Men det er vigtigt at det er alm. og ikke light Philedelphia, 38% creme fraiche og at den køles helt ned (lad den gerne stå en lille dags tid på køl).
Mht. bunden, så har jeg også oplevet at den nogle gange kan variere lidt i konsistens. I så tilfælde har jeg tilsat en smule mere smeltet smør (eller evt. en LILLE smule vand). Prøv dig lidt frem, indtil den har en god sammenhængende konsistens. Håber det lykkes :)
Tror du man kan lave bær-siruppen tilføje 2 ark husblas, hælde den lun på kagen og sætte den på køl så det øverste lag bliver et "fast" gele lag?
SvarSletDet burde ikke være noget problem. Men sørg i så tilfælde for at afkøle bærgeleen lidt (så den er fingervarm), inden du hælder den over kagen og sætter den på køl :)
SletHej Cathrine. Kagen ser super lækker ud, men kan man få den skrevet ud??? Er der en printervenlig version?? :-)
SvarSletHej Mette,
SletJa, jeg har netop fundet ud af at få tilføjet en 'Print'-knap. Du finder den nederst (samme sted hvor den kan deles). Det gør det lidt nemmere at have med at gøre :) God fornøjelse.
Hej Cathrine
SvarSletTusind tak for en dejlig opskrift, jeg lavede den i weekenden, og alle sagde det var den bedste cheesecake de nogensinde havde smagt! Jeg lavede dog et lag med hjemmeplukkede kirsebær og gele på toppen, det er nemlig en rigtig cheesecake for mig ;)
Hvor er det dejligt at høre, Sofie :)
SletLyder også som en god variant med kirsebær på toppen - det er jo klassisk! Der skal også helst være plads til at variere lidt, alt efter smag og behag :)
med hele bær som pynt er den også god
SvarSletHelt bestemt. Jeg lægger også gerne lidt friske bær ovenpå siruppen - det både pynter og smager dejligt :)
SletKan det fungere hvis man nu for eksempel stiller den i fryseren i 5-6 timer? I stedet for at stille den i køleskabet natten over?
SvarSletJeg har ikke selv prøvet det. Men umiddelbart tror jeg godt du kan prøve dig lidt frem.. Jeg tror dog du skal passe på med, at lade den stå der for længe. Kombiner det evt. med et par timer i fryseren og så et par timer i køleskabet, så den har den rette konsistens når den serveres :)
SletNu har jeg prøvet den, Og jeg syntes at den smager lidt for meget af Cremefraiche. Det er den første kage jeg har bagt selv så ved ikke rigtigt hvad jeg skal gøre :D Nogle idér? og når jeg pisker oste massen. Hvordan skal den så være, min blev sådan lidt flydene. Jeg ved ikke om det er fordi jeg har pisket for lidt eller for meget :) Men var bange for det blev til smør eller noget i den stil :D
SvarSletDet er jo lidt en smagssag, hvordan man foretrækker ens cheesecake. Du kan evt. prøve med lidt mere friskost og en smule mindre creme fraiche. Eller eks. tilføje lidt ekstra vanilje eller citron, alt efter smag og behag. Alternativt skal du nok finde en opskrift på en bagt cheesecake eller en med flødeskum (og dermed også husblas), da det giver en mildere smag :)
SletAng. konsistensen kan den godt variere lidt, bl.a. alt efter temperaturen på ingredienserne. Hvis de når at blive for 'varme', bliver de mere flydende. Det er også derfor den skal stå på køl efterfølgende, før den serveres.
Hej cathrine ø
SvarSletKan man bland helt blændet bær i fyldet ? min sviger mor lave en lidt alla den her og der hade hun blændet hinbær og vendt i fyldet. kan det også gøres med den her?
Det kan man sagtens. Jeg vender ofte også lidt hele friske bær i til sidst :)
SletDen skal vi have til min konfirmation :) den er viiiildt god
SvarSletHåber du får en dejlig dag og kagen falder ivdine gæsters smag :)
SletJeg lavede den her cheesecake i weekenden og den smagte super. dog skal det siges at den ikke blev særlig høj... brugte en springform 26 og lavede 1½ portion.. kan det tænkes at den ikke blev pisket nok ? da det nærmest blot var en tynd overflade på kiksene
SvarSletJeg ved ikke hvad der er gået galt. Bruger normalt selv en springform på 20 (det er også det der er taget billeder af). Den bliver (naturligvis) meget lav, hvis man bruger en på 26, men det kan godt lade sig gøre. Vil dog anbefale en lidt mindre, hvis man har det :)
SletDet er en vildt god opskrift som jeg har benyttet mig meget af:)
SvarSletVil dog lige høre om den kan tåle at blive frosset ned?
Dejligt :)
SletJeg har ikke selv prøvet at fryse den ned (min fryser er for lille!), så det ved jeg desværre ikke. Men jeg vil ikke umiddelbart anbefale det.
Hvis du prøver, må du meget gerne dele din erfaring, Helle :)
Hej
SvarSletEt lille tip!
Jeg kunne heller ikke få cremefraiche 38 % men har brugt 18% som jeg lod dræne i kaffefiltre natten over i køleskab, der var drænet 1 dl. valle fra, så tænker den nærmer sig 38 %
God idé. Tak for tippet :)
SletDet plejer dog at være en del at sortimentet i de større supermarkeder, som fx. Føtex, Kvickly og Løvbjerg. Men det lyder som et fint alternativ!
Hej, opskriften ser rigtig god og dejlig nem ud, men jeg har kun afgang til de mindre supermarkeder og har også altid kun kunnet finde creme fraiche 18% men jeg tænkte på om man så kunne bruge Skyr i stedet? Det har jo en meget tyk konsistens især i forhold til creme fraiche 18 %, hvad er dine tanker omkring sådan en mulighed? :)
SvarSletHej Rikzii :) Jeg er ikke fan af skyr, da det giver en lidt anden smag, som jeg ikke helt bryder mig om. Jeg ville måske hellere bruge græsk youghurt, hvis det endelig er. Alternativt skal du prøve, som en af læserne ovenfor har skrevet om, at dræne creme fraich 18% lidt for væde, så den bliver tykkere (har dog ikke selv prøvet nogen af delene, men tror godt, at det kan fungere) :)
SletHej
SvarSletJeg skal i morgen bage denne cheesecake dog uden gluten. Det vil sige at jeg bruger glutenfri digestivekiks, men de har ikke samme størelse som alm. digestive. Ved du hvor mange gram 12 am. digestive vejer? :)
Theresa
Hej Theresa, Det ved jeg desværre ikke. Men ellers så prøv dig lidt frem, så du får en bund på ca 0,5 cm tykkelse :) Nu ved jeg ikke hvor store de er, men start evt. med 15 og se hvor meget det bliver til.
SletHej Cathrine :D
SvarSletJeg ville spørger om hvor mange kiks jeg skal bruge til at lave bunden, hvis jeg vil have oreo i stedet? :)
Jeg ved ikke hvad mængden svarer til i oreos. Men 12 digestive kiks vejer vist lige omkring 175g, så du kan prøve dig frem med tilsvarende oreos :)
SletJeg ville måske komme en anelse mindre sukker i ostemassen, idet den bliver tilsvarende sødere med oreo i stedet for digestive.
Hej og tak for en super lækker og nem opskrift. Jeg har lavet den tit og elsker den. Når jeg får gæster laver jeg den portionsvis i små ramekinere. Et stort hit
SvarSletHej Janni. Jamen det var så lidt, dejligt at du kan lide den. Det er en rigtig god og fin idé at portionsanrette cheesecaken. Jeg gør det også selv ind imellem - sidst lavede jeg dem i små syltetøjsglas til at tage med på picnic. Se evt. mit indlæg fra sidste uge, hvor jeg bloggede et par billeder :) God aften.
SletFremragende cheesecake !
SvarSletSuper fin opskrift og ostecremen stivner rigtig fint uden husblas :) Dog vil jeg sige at der ikke er nok smør til at samle bunden ordenligt så næste gang vil jeg tilføje lidt ekstra smør :)
SvarSletDet er faktisk rigtigt. Jeg tænkte godt over det sidst jeg lavede det. Den plejer at sætte sig fint alligevel, når ostemassen først kommer på. Men den er lidt nemmere at arbejde med, med lidt ekstra smør. Så det bliver skrevet ind i opskriften med det samme :)
SletHejsa :-)
SvarSletTænker om det er muligt at lave noget daim/caramel top i stedet for bær, dog stadig uden husblas..?
på forhånd tak og godt nytår :-)
Hej. Ja, man kan i princippet toppe cheesecaken med det man har lyst - det er alt efter smag og behag. Bare sørg for at massen er afkølet, inden den hældes over kagen :)
SletKan jeg bruge cremefraiche (18%) ind cremefraiche (38 %)??
SvarSletDet kan du i princippet godt - den sætter sig bare ikke helt lige så godt og får en lige så fast konsistens, som hvis det er 38%. Uanset er det i hvert fald vigtigt at du lader den køle rigtig godt af før den serveres :)
SletSkal der både fløde og Philadelphia i?
SvarSletHej Simone,
SletNej der skal ikke fløde i. Der står "fløde-/friskost (fx Philadelphia)" i opskriften. Det er bare lidt forskelligt om folk kalder det flødeost eller friskost :-)
Hej Cathrine
SvarSletDejlig kage, smagte den til en julefrokost og skal selv prøve at lave den nu. Jeg er i tvivl om der skal bagepapir helt op til kanten, eller om jeg skal klippe det til så det kun er i bunden ?
Hej :-)
SletSkønt. Jeg håber at den blev god! Jeg ligger det på bunden og klikker derefter springformen på, så den låser bagepapiret fast. Jeg kommer det ikke op ad kanten, da jeg synes at det bliver pænest uden. Det plejer fint at slippe springformen på siderne, hvis man bare fjernes den lidt forsigtigt :-)
Hejsa ;)
SvarSletJeg tænkte på om man kan bruge jordbær rundt omkring springformen inden man kommer ostemassen i ?
Jeg har ikke selv prøvet det. Men det lyder som om at det kunne være et forsøg værd. Bare sørg for at jordbærrene er duppet godt af, så cheesecakemassen "binder" på dem :-)
SletHej Cathrine,
SvarSletDin cheesecake ser rigtig lækker ud! Dog kunne jeg tænke mig at spørge om du tror man kan bruge honning istedet for sukker? :)
Mvh Sarah
Hej Sarah,
SletDet er ikke umiddelbart noget jeg selv ville prøve at eksperimentere med, da sukkeret fungerer både ift. smag og konsistens. Jeg ved ikke helt hvordan det ville gå med honning.
Hvis du prøver at eksperimentere med det, er du dog meget velkommen til at give en tilbagemelding om resultatet :)
God fornøjelse i køkkenet!
Bedste hilsner FrkCurting
Super lækker kage... nem at lave og til orientering kan den godt fryses... eneste minus er den mister lidt af fastheden i bunden.
SvarSletMvh Tina
Hej Tina, Dejligt du kan li' opskriften! :-)
SletTak for input mht. frysning. Kunne godt forestille mig at det kan gå lidt ud over bunden - lidt samme effekt som hvis den står for længe på køl - så får bunden også for meget 'fugt' og mister lidt af sprødheden.
Hej!
SvarSletDer står 70 g smør, er det efter du har rettet på opskriften?
Og tror du man kan undgå citron i kagen? Er nemlig ikke så vild med citron smag.
Ja selvfølgelig. Rettede i den tilbage i 2014 :-)
SletTror ikke det vil gøre noget ved konsistensen, at du undlader citron, men det vil jo helt sikkert gøre noget ved smagen. Citronen smager ikke igennem, men den skaber bare en god balance i smagen. Så prøv og smag dig frem.
Hej Cathrine. Jeg har netop lavet denne lækre kage som dessert til Mortens aften middag i morgen. Jeg har lavet den i små potions-fade, én til hver. Jeg har lavet en kold hindbærsovs som skal serveres oven på kagerne. Tænker du at jeg kan lægge sovsen ovenpå kagerne nu, altså en dag før de skal nydes, eller tror du at sovsen vil gå igennem ostecremen og gøre den vandet og blød?
SvarSletPå forhånd mange tak😊.
Mvh. Nanna
Det lyder lækkert, og jeg kan fornemme kagen er populær :) !
SvarSletJeg tænkte, om man kunne bytte creme fraichen ud med halvt af endnu en flødeost og så creme fraiche med 18 % ? jeg har laktoseallergi og 38 % eksisterer, så vidt jeg ved, ikke.
Ellers har du nogle forslag til, hvordan jeg kan lave den?
kan sovsen der er ovenpå godt sætte sig, som normalt gele, efter at have været i fryseren/køleskabet?
SvarSletHej
SvarSletEr det muligt at hælde bær siruppen udover hele kagen ??. Som man normalt ville gøre ??
Kan man dele osteopskriften op i to, lave den ene med Nutella så den får to farver? Lag af hvid alm ost og et mørkere lag med chokolade?
SvarSletOkay, for det første: jeg ELSKER smagen, den er virkelig lækker!
SvarSletFor det andet: jeg har lavet den 2 gange nu. Anden gang var fyldet nærmest helt flydende og ville ikke sætte sig. Men nu hvor jeg kigger på dit billede, så tænker jeg om jeg egentlig ikke pisker den nok og om det kan være derfor? Hvor længe skal man piske den? For nu er jeg er på tredje gang, og tror at jeg har fejlet igen xD
Hej, kan man evt. blende friske jordbær og putte det i? Vil gerne have at den får et fint lyserødt jordbær udseende. Men vil den i så fald stadig stivne?? Desuden, fungerer det i så fald, at putte citronsaft i samtidig med at jeg vil have jordbær smag i cheesecaken?
SvarSletHej. Tak for fremragende opskrift.
SvarSletKan læse i de foregående kommentarer, at flere har problemer med at finde en creme fraiche 38%. Jeg var faktisk også ved at give op, da jeg forleden var på “jagt” i Super Brugsen, men opdagede så, at den faktisk findes. Ikke i den normale 500 g’s bøtte som man måske pr. automatik kigger efter, men i en 250 g’s udgave. Den er produceret af Karolines Køkken og pga størrelsen måske let at overse.
Håber det kan hjælpe nogen i deres søgen.
Jeg har lige været i "min" Føtex og KUNNE finde creme Fraiche 38%...hurraaa. dog skal man kigge helt oppe på øverste hylde i køle-boxen. Den findes kun i en lille 200 g øko-variant...bare til dem Der søger�� Vi skal have kagen som nytårs-dessert med is og friske bær...godt nytår der ude��
SvarSletKæmpe hit! Hurtig og nem at lave. Brugte 18% creme fraiche og tilføjede revet citronskal - det var super lækkert.
SvarSletKære alle,
SvarSletTak for alle jeres søde kommentarer. Dejligt at opskriften er et hit hos så mange :-)
Jeg er ikke længere aktiv på bloggen, hvorfor jeg ikke svarer på individuelle beskeder. Dog vil jeg generelt opsummere følgende (som en del har spurgt til):
- Husk at kagen skal på køl (gerne en halv dags tid før) for at den sætter sig og bliver fast
- Creme fraiche 38% findes, men sælges i de mere velassorterede supermarkeder (og kun i mindre bøtter på 200-250g fra Thise og Karolines Køkken).
- Creme fraiche 18% kan gå an, men det kan betyde at kagen ikke bliver helt lige så "fast".
- Siruppen af bær skal helst først på lige inden servering, da den ellers vil sive ned i kagen.
- Siruppen bliver ikke fast, da der ikke er husblas i (det går jeg bevidst udenom, også i kagen). Hvis man ønsker det, kan det dog sagtens gøres, og i så fald skal man bare gøre som med en "normal" cheesecake-opskrift, når man når til dén del.
Rigtig god fornøjelse derude :-)