Der findes ikke noget skønnere tilbehør end syltede rødløg. De kan pifte enhver sandwich, salat eller middag op med deres lækre farve og fine smag - og så er de tilmed fantastisk simple at lave!
Første gang jeg stiftede bekendtskab med syltede rødløg var på Den Rustikke i Aarhus. Her fik jeg dem med en lækker grøn salat, hjemmelavet mayo og lynstegt pebertun - mums!
Syltede rødløg (2 små syltetøjsglas)
Ca. 8 rødløg (der skal være nok til at fylde begge glas helt op)
2 dl vand
3 dl eddike
200 g sukker
4 laurbærblade
10 sorte peberkorn
Start med at pille rødløg og skær dem i små passende både. Fyld dem i to rengjorte/steriliserede syltetøjsglas (skyl dem gerne med atamon for bedre konservering).
Herefter koges vand, eddike og sukker op i en gryde sammen med laurbærblade og peberkorn. Når lagen er kogt op hældes den over rødløgene i de to glas og der sættes låg på. Glassene sættes på køl og rødløgene er klar efter ca. 24 timer.
Tip: Hvis man er i mangel på tid, kan man give rødløgene et let opkog sammen med lagen og derefter hælde det hele på glas. På den måde fremskynder man processen.
Men hvis du har tid, så gør det på den anden måde, da det giver det bedste resultat.
Som sagt egner de syltede rødløg sig godt som tilbehør til de fleste retter og i sandwich. Prøv dem også i din pulled pork burger næste gang - det er et hit!
Bon appétit!
Til sidst et lille 'postkort' fra min
weekend i det sønderjyske.
|
Årha hvor et fint postkort! Måske man skal ønske sig et glas løg i fødselsdagsgave? ;)
SvarSletJa ikke? ;) Åh jamen det var måske ingen dum idé!
SletStolt af at jeg kan få dig til at spise rødløg ;)
kigger lige ind og spørger om er det virkelig nok med 10 peberkorn ? :)
SvarSlettror at Jeg vil prøve et give den lidt andre ting osse...
m.v.h. Rene
p.s. på gensyn ;)
Hej Rene,
SletEfter min mening skal de syltede rødløg ikke krydres for voldsomt, da de så mister deres fine og enkle smag. Men det er selvfølgelig en smagssag, så det er bare med at eksperimentere lidt :)
Hej igen Cathrine
Sletjamen hvis Du siger ti peberkorn, er det 10 peberkorn, som Jeg starter med... :)
så er der købt ind til det
dog tænker Jeg på at glassene er for store,
vil gerne vide hvor store glas bruger Du ?
og hvor længe kan det holde ?
vil prøve at bruge det til
ovnbagte kyllinglår på bund af div. rodfrugter og vindruer
og lidt andre lækkerier ;)
Ja, 10 sådan ca (+-)..
SletJeg bruger to alm. syltetøjsglas. De kan variere lidt i størrelse - men jeg plejer bare at skære rødløg indtil de to glas er fyldt (det passer ofte med lige omkring 8 stk).
De plejer at være spist inden for en uge herhjemme, så er egentlig ikke klar over hvor meget længere de kan holde sig.
Uåbnet kan de formegentlig holde sig nogle måneder.
Det lyder ikke dårligt. God fornøjelse :)
så er de sat på køl... :)
SvarSletmen i et glas, dog lavede Jeg dobbel op af lagen,
for at det hele var dækket.
tror bare at mine glas som Jeg har købt er for store,
så til næste produktion skal det være mindre glas... hehe
det lyder til at Du bruger det rigtigt mere :)
men ja, det bør kunne holde sig i længere hvis man kan holde fingerne fra de lækkerier man har i sit køkken... ;)
ja, elsker at lave mad og bruge tid i køkken,
mange tak, det skal nok blive godt med brød til osse ( hjemmebagt ) ;)
så blev de smagt igår
SvarSletde smagte rigtig godt og ikke sidste gang, Jeg skal lave dem :)
det er et lækkert tilbehør med en frisk farve
mon Jeg kan sende noget som Du kan bruge som lækkerier til Din mad,
måske et lidt tungt mad-brød ?
Dejligt at de blev gode Rene :)
SletSuper fedt med en god opskrift :) Fik en god salat på en restaurent den anden dag, hvor der var brugt syltede rødløg. Så nu skal jeg da lige prøve at genskabe den.
SvarSletTak Casper. Håber du har haft held med at genskabe retten :)
SletHej Cathrine.
SvarSletJeg har faktisk været inde på din side flere gange, men nu vil jeg ikke snige mig mere ;) Så nu vil jeg skrive til dig her, og så har jeg subschribet. Hep. Det er en rigtig flot blog du har , og Sasia siger du er så god til at lave mad. Det tror jeg på, efter jeg har set dine opskrifter. Jeg vil ihvertfald prøve nogle af dem.
Rigtig god onsdag og tak for kik. :)
Mange hilsner fra Ghita (Sasias mor)
Jamen hej Ghita,
SletDet er helt tilladt at lure, men også hyggeligt at du smider en besked ;)
Mange tak! Som du kan se her http://frkcurting.blogspot.dk/2013/02/fastelavn-er-mit-navn.html var jeg selv hjemme og lave fastelavnsboller, efter vi havde fået dem hjemme hos dig. Lærte af dit forsøg med glasuren og holdte mig til den brune chokoladeglasur ;)
God fornøjelse med opskrifterne :)
De bedste hilsner Cathrine
Tusind tak. Bare det at se på siden er en fornøjelse. Du har virkelig været dygtig med farver og billeder foruden opskrifter selvfølgelig. :) Jeg skal prøve de her syltede løg. Ih som jeg glæder mig.
SletGodnat. :)
Takker :)
SletHåber de syltede rødløg bliver gode - det er vist også ved at være på tide, at jeg selv laver en omgang igen :)
Så for Sørensen.. du fik også mig til at lave syltede rødløg i dag. Nu jeg spændt på at smage dem i morgen :-P Skøn hjemmeside du har.. meget inspirerende :-)
SvarSletDejligt. Håber de blev gode :)
SletMange tak!
Hvor længe kan de syltede rødløg holde sig?
SvarSletDet varierer lidt efter hvor godt de er 'pakket'. Men umiddelbart vil jeg skyde på at de kan holde sig en måneds tid, hvis de ikke er åbnet, og et par uger når de først har været åbnet. Generelt er der en ret god holdbarhed på sylt, hvis bare man sørger for god hygiejne. Hvis du vil have ekstra lang holdbarhed, er det en god idé at skylle glassene i atamon :)
SletSylter man rødløg og putter dem i " gengrugs"marmeladeglas og hører man at metallåget klikker mens den varme væske køler ned, så kan de syltede løg opbevares i årevis.
SvarSletJeg bruger aldrig de der henkogningsglas med gummipakningen
Det er helt korrekt. Jeg har dog erfaring for, at farven trækker ud af rødløgene jo længere de står opbevaret. Derfor (og fordi jeg alligevel altid når at spise dem inde for en måneds tid), synes jeg det er synd at lade dem stå for længe. Specielt når de alligevel kan laves på så kort tid :) Når det er sagt, er det selvfølgelig fint at kunne lave lidt ekstra, nu man er i gang, så man har lidt i reserve.
SletOg ja, jeg er også fan af at benytte gamle fine marmeladeglas - de er et glimrende og billigt alternativ til henkogningsglassene :)
Lige et hurtigt spørgsmål, hælder du lagen på mens den er helt varm og sætter låg på med det samme? Vil lige sikre mig inden jeg får lavet noget eks-/implosionsfarligt ved at lukke varmen inde ;0)
SvarSletMvh.
Rune
Hej Rune,
SletJa, lagen skal hældes på mens den er helt varm og glasset skal forsegles relativt hurtigt. Lagen afkøles en smule når den rammer løgene og det er vigtigt at få det lukket hurtigt, da det skal være så sterilt som muligt (i hvert fald hvis man gerne vil have at det skal kunne holde sig længe) :-)
God fornøjelse!