søndag den 5. august 2012

Tiramisu and strawberries, maybe?

Ovenpå udtrækningen af vinderen af Peter Larsens økologiske kaffe, synes jeg det er på sin plads med denne opskrift. Det burde ikke komme som nogen overraskelse, at tiramisu står højt på min liste over yndlings desserter, grundet den raffinerede smag af kaffe. 
På trods heraf, kæmper jeg stadig med at finde frem til den helt perfekte opskrift 
- dette er den der indtil videre er kommet nærmest! Den helt perfekte opskrift (ifølge mig), ligger dog stadig gemt i Hong Kong hvor jeg var for en del år siden - på en lille fin restaurant ned til vandet, blandt enorme skyskrabere. De serverede den skønneste tiramisu, der med sikkerhed kunne have gjort enhver italiensk mama stolt!

Denne opskrift kan både laves med og uden jordbær. Med jordbær, for at gøre den lidt ekstra sommerlig; eller uden, for at få den helt traditionelle udgave.Tiramisu med jordbær (til ca. 4 personer)

    2 æggeblommer
    60 g rørsukker (suppler gerne med kornene fra en halv vaniljestang)
    1/2 dl piskefløde
    250 g mascarpone

    150 g jordbær
    1/2 appelsin
    1/2 dl vodka

    ca. 200 g ladyfingers 
    1 dl stærk kaffe + 1/2 dl kahlua (eller lignende)

Start med at skylle og rense jordbærerne. Halver dem og læg dem i en marinade af friskpresset appelsinsaft og vodka.Pisk æggeblommerne luftige sammen med rørsukkeret. I en anden skål piskes fløden til skum, hvorefter begge dele vendes sammen til en glat creme med mascarponen.

Kaffe og kahlua hældes i et lille fad, hvori ladyfingers dyppes (de skal vendes hurtigt, ikke ligge i blød!) på begge sider, en ad gangen. Fordel dem i et passende fad og sørg for at hele bunden er dækket. Fordel så halvdelen af mascarpone cremen henover. 
Læg et nyt lag ladyfingers ovenpå (ud fra samme procedure som tidligere) og fordel derefter de marinerede jordbær henover (marinaden skal ikke hældes med). Afslut med et sidste lag mascarpone creme og drys herefter kakaopulver på toppen.

Alternativt kan tiramisuen også anrettes i portioner i små glas, som vist på billederne.

Stil desserten på køl i et par timer inden servering (kan også sagtens laves dagen før, men vent da med at drysse kakaopulver på).


Hvis tiramisuen laves uden jordbær egner den sig desuden rigtig godt til at blive frosset ned. Tag den da op og stil den på køl et par timer inden servering - så har du en hurtig og yderst velsmagende dessert til hvis der pludselig skulle komme gæster :)

Bon Appétit4 kommentarer:

 1. Det ser godt nok vanvittigt godt ud - har endnu ikke prøvet at lave tiramisu, men élsker det simpelthen - sådan er det nok, at være en haj efter kaffe (:

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det smager også vanvittigt godt ;)
   Det er egentlig ikke så svært (og glæden holder længe hvis man laver lidt ekstra og fryser ned), så synes du skulle tage og kaste dig ud i det Anne :)

   Slet
 2. Nom nom, hvor ser det lækkert ud. Er vist nød til at prøve den af, nu hvor jeg har rigtig god kaffe :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg bestemt at du burde Katrine ;)

   Slet

Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)