onsdag den 15. august 2012

Oderbergerstraße - Afslappet og inspirerende storbystemning i Prenzlauer Berg, Berlin

Efter min mening er Prenzlauer Berg Berlins absolut hyggeligste, inspirerende, unge og hippe kvarter. Derfor kommer der her en lille mini rejse/mad guide til dem der skulle få lyst til at slå et smut forbi.

Her bugner af små butikker med vintage, nostalgi og kitch, hvilket også har sat sit præg på de mange hyggelige restauranter og cafeer i området.
I Prenzlauer Berg nyder man livet og slænger sig i en antik lænestol, mens man nyder godt selskab, mad og kaffe i hyggelige omgivelser, til rimelige priser.
Området er indbegrebet af second-hand, men dog samtidig et af Berlins mest stilbevidste.
Her bliver happy-hour ofte til happy-day og en middag inkl. vin/øl, samt en cocktail eller to, kan gøres for omkring 100-120 kroner.

Personligt er jeg faldet pladask for gaden Oderberger Straße, hvorfra jeg kunne nævne de første mange mange cafeer og restauranter der fortjener at blive besøgt igen og igen.
En af de bedste kopper mokka i Berlin, fåes uden tvivl hos Bonanza Coffee Heroes
Fra den lille rå hule på Oderberger strasse 35 breder der sig en skøn duft af kaffe og her er altid fyldt med kaffeentusiaster fra nær og fjern. Der er ikke megen plads hos det lille kaffested, men kaffen er fantastisk og priserne ligeså :) Kærligheden til faget og kaffen kan duftes langt væk, og hvis du alligevel er forbi, så gør dig selv en tjeneste og køb en pose af deres berømte kaffebønner med hjem.

Hvis man leder efter en god lænestol (måske endda til at tage med hjem?) og Berlins, formegentlig, bedste vafler - så er Kauf Dich Glücklich, ikke langt fra Bonanza coffee heroes, det helt rette sted. De laver endvidere også deres egen is, hvilket naturligvis også kan vælges som tilbehør til de lækre vafler! Desuden har de ufatteligt meget hyggeligt kitch og tingeltangel - i love it!


De varmeste anbefalinger
- FrkCurting4 kommentarer:

 1. Hvor lyder det bare altsammen lækkert. Og du beskriver det bare så fint, så jeg straks får lyst til at tage afsted.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også super lækkert - og det bedste er at det hverken behøver at tage læng tid eller koste noget vildt for at komme afsted :)

   Slet
 2. Jeg glæder mig til at se resten af din guide! Oderberger Strasse er også en af mine yndlingsgader i Berlin, og kaffen du skriver om først er jo simpelthen fantastisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er i hvert fald et vel undt besøg værd hvis man er i Berlin ;)
   Har du ellers andre favoritter der er værd at dele Linn?

   Slet

Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)