mandag den 29. december 2014

Små kransekager med hindbær

Nytår er ved at nærme sig og derfor kommer her min opskrift på kransekager fra sidste år, inspireret af Femina.
Kransekage er både nemt, hurtigt og billigt at lave selv - så der er ingen grund til at smutte til bageren eller i supermarkedet efter dem! Disse er lavet i små mundrette bidder og har et strejf af hindbær og citron, hvilket komplimenterer den ellers lidt søde kage godt.
Jeg håber i alle har haft en dejlig jul og at I kommer rigtig godt ind i det nye år. 

Kransekager (15 stk)

   125 g marcipan (køb en med et højt indhold af mandler)
   50 g flormelis
   fintrevet skal af en ¼ økologisk citron
   ¼-½ pisket æggehvide
   1½ spsk frysetørrede hindbær (alternativt kan blåbær eller rabarber også anvendes)Glasur

   1 dl flormelis
   et par dråber vand (prøv dig frem, men pas på med for meget)
   evt. et par dråber rød frugtfarve

Start med at ælte marcipanen sammen med flormelis, citronskal og hindbær. Saml massen lidt ad gangen med den letpiskede æggehvide, indtil den får den rette konsistens. hold gerne lidt igen, da massen helst ikke må blive for klistret (den skal bare have en konsistens der er til at arbejde videre med).
Herefter trilles massen i 2 stænger og skæres ud i passende størrelser. Hvert stykke trykkes nu i den klassiske trekantede facon og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Sæt gerne en ekstra plads under i ovnen, da det forhindrer kransekagerne i at blive for bagte i bunden.Kransekagerne bages nu øverst i ovnen, varmet op til 210 grader (alm. ikke varmluft). De skal ca. have 8-10 min. indtil de har fået en svagt lysebrun farve.

Sørg for at lade kransekagerne køle godt af på pladen, inden glasuren kommes på.
Glasuren røres sammen og sprøjtes herefter på i tynde striber (gerne med en sprøjtepose, men en alm frysepose med et lille hul i spidsen kan også bruges). Pynt med lidt frysetørrede hindbær inden glasuren når at tørre. Og så er de klar til servering.

Bemærk at de både kan fryses ned med eller uden glasur. Ofte opnår man faktisk en bedre konsistens på kransekagen. Så den kan med fordel laves i aften og fryses ned, klar til at tage op på onsdag til nytårs aften :)


Bon appetit - og rigtig godt nytår til jer alle

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)