lørdag den 2. juni 2012

Chilled Coffee


En god velbrygget kop kaffe er en fantastisk og helt uundværlig ting - Dog kan en varm sommerdag godt kalde på en lidt mere kølig forfriskning og i så tilfælde, kan jeg ikke komme på noget meget bedre end et glas iskold Iced coffee.

Koldbrygget kaffe er en god og nænsom metode til at trække aromaerne ud af kaffebønnerne, og bidrager til en helt anden kaffeoplevelse. I stedet for at bruge varme, som ved normal kaffebrygning, bruger man her koldt vand og tid til at trække aromaerne ud.

Idéen fik jeg på en café da jeg var ude og rejse. Her serverede de en yderst lækker iced coffee, lavet på koldbrygget kaffe. Og ja, så blev jeg selvfølgelig nødt til at forsøge at gøre dem kunsten efter!


Brug almindelig filterkaffe, men køb gerne en af god kvalitet og mal den selv(groftmalet).

Koldbrygget kaffe (ca. 1,5 liter)    150 g kaffe
    2 l koldt vand
Start med at hælde kaffen i en passende skål og hæld derefter vandet over. Sørg for at røre godt rundt, således at al kaffen er våd ogg dækket af vand. Dæk skålen til og lad det stå og trække i ca. 12 timer ved stuetemperatur. Når kaffen har trukket i 12 timer, hældes den igennem et kaffefilter (i en si eller tragt - så er det nemmest at styre) og opbevares på køl i en tætlukket beholder (eks. en flaske).
På denne måde har du en perfekt koldbrygget kaffe til 8-10 glas iskaffe (alt efter hvor koncentreret du ønsker den). Alt i alt er denne metode klart at foretrække, i og med at kaffen allerede er afkølet når den skal bruges og samtidig opnår man, efter min mening, den absolut bedste aroma. 
Den koldbryggede kaffe kan holde sig i op til 2 uger på køl.
Iced Coffee

    Koldbrygget kaffe
    Mælk
    Isterninger
    Sirup 
Fyld godt med isterninger i et glas. Hæld derefter kaffen i (lidt over halvdelen af glasset) og mælk for resten. Smag til med en god kaffesirup, rørsukker eller lignende.
- For at få et lækkert cremet lag skum på toppen; Smid det hele i en shaker (hvis du ikke har en mælkeskummer) og ryst! 

The Food Club's iskaffe med lakrids- og agavesirup kan også varmt anbefales. Men prøv og skifte espressoen ud med den koldbryggede kaffe i stedet - Mums :)
Tip: Frys lidt af kaffen ned som isterninger - så undgår du at iskaffe bliver vandet.
Hvis man skal forkæles lidt ekstra, laves den bedste iced coffee dog, ifølge mig, med kondenseret mælk - Opskrift følger..

Bon AppétitIngen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)