tirsdag den 1. maj 2012

Frisk sommersalat

Nu nærmer sommeren sig med hastige skridt; derfor er det blevet tid til at introducere denne skønne sommersalat.Salaten er faktisk meget lige til, hvis bare man sørge for at få fat i nogle gode vindruer, appelsiner og ikke mindst en sprød og saftig vandmelon.
Tip: Hvis du vil undgå at komme hjem med en umoden vandmelon, så ligger hemmeligheden i at banke. Når der bankes på vandmelonen, skal den give en rungende hul lyd - så er du sikker på at den er spiseklar!
Så giv melonen en på skallen og duft til appelsinerne (hvis ikke de dufter af noget, smager de sjældent af noget) - Så er du godt på vej :)


Sommersalat
    
    Babysalat
    Vandmelon
    Appelsin
    Vindruer
    Rosiner
    Citronolie


Skyld babysalaten og skær vandmelonen ud i passende stykker. Skær hver ende af appelsinen og skræl siderne, så du lige nøjagtig skærer alt det hvide af. 

Derefter skæres ned langs hver af lamellerne i appelsinen, så du får nogle fine delikate både/fileter.
Brug de hele fileter eller skær dem over et par gange, for mere mundrette stykker.


Bland frugt og babysalat med rosiner, og vend det hele sammen med en god citronolie inden servering.


Citronolie kan sagtens findes (i udmærkede udgaver) i supermarkederne, men er også meget simpel at lave selv - En opskrift kommer snarest muligt.
Bon appétit


2 kommentarer:

 1. Jeg elsker sommersalater - der er så mange muligheder for variation med sommerens frugt og grønt. Tak for en god opskrift. Her er min ynglings sommersalat sandwich: http://www.madopskrifter.info/sandwich-med-lun-ristet-kylling-mango-og-frisk-basilikum/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, om sommeren er der ingen undskyldning for at lave kedelige salater ;)
   Selv tak, den ser spændende ud!

   Slet

Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)