torsdag den 25. september 2014

Rocky Road - helt enkelt, helt vildt lækkert!

Rocky Road er en genial amerikansk opskrift på små lækre mundrette bidder af chokolade, fyldt med det du godt kan li'. De er super hurtige og nemme at lave, perfekte til den lille lækkersult og nemme at hive frem, hvis der pludselig skulle dukke gæster op til kaffe.

Jeg har valgt at holde opskriften helt simpel med chokolade, skumfiduser og digestive kiks. Men man kan i bund og grund variere den i det uendelige. Prøv fx også med tranebær, peanuts, nødder, lakrids, dumle karameller, nougat, pistacie, mandler, marcipan osv.


 Opskrift på Rocky Road 

    300g god mørk chokolade
    75g smør
    2 spsk lys sirup
    150g (digestive) kiks 
    75g skumfiduser/marshmallows

    1 lille tsk havsalt 

Klip eller skær skumfiduserne i mindre stykker (med mindre det er mini marshmellows) og knæk derefter kiksen i tilsvarende mindre stykker (pas på ikke at få for mange krummer, det skal helst være hele stykker).

Smelt forsigtigt chokolade, smør og sirup over et vandbad. Når det er blevet til en ensartet chokolademasse vendes skumfiduser og kiks i. 
Herefter hældes massen ned i en passende form, drysses med havsalt og stilles på køl i min 3 timer. Jeg brugte en rugbrødsform af silikone (alternativt kan den beklædes med bagepapir).

Når din rocky road er kølet helt ned, tages den ud af formen og skæres i mindre klodser - lige til at spise. 

Opbevares på køl og kan minimum holde sig et par uger.. hvis altså ikke de når at blive spist inden!

Bon AppétitIngen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)