Efter eksamener og et travlt efterår/vinter vender jeg så småt tilbage med nye opskrifter. Bloggen har været savnet og jeg håber på at få lidt mere tid til at lægge nye indlæg ind fremover.
Det næste halve år står på bachelorprojekt, men det siger jo næsten sig selv at der følger obligatoriske overspringshandlinger og dermed mad med i købet!
Jeg sad forleden og drømte mig væk fra den danske sne og kulde, da jeg kom i tanke om en ferie på Rilay Beach for en del år siden. Her tilbragte jeg en del tid på en lokal restaurant ud til en lille uspoleret strand i Thailand, hvor jeg spiste den lækreste risret med æg, krabbe og tigerrejer. Derfor starter vi med en virkelig lækker, hurtig og sund thai inspireret opskrift på stegte ris med tigerrejer, sprøde grøntsager og æg.
Stegte ris med tigerrejer (4 pers)
5 dl kolde forkogte ris
5 æg
3 forårsløg
2 peberfrugt
1 bk slikærter
½-1 broccoli
ca. 300-400 g tigerrejer
salt
peber
citron
olie til stegning
Sauce
2 fed hvidløg
2 spsk fiskesauce
2 spsk oystersauce
1 spsk sesamfrø
evt. lidt chili
Bland oystersauce, fiskesauce, sesamfrø og to pressede fed hvidløg sammen.
Skær forårsløg i ringe og svits dem i en wok sammen med olie og tigerrejer. Når tigerrejerne har skiftet farve og er blevet røde, tages de af wokken og lægges til side.
Herefter tilsættes risene (evt. med lidt ekstra olie) og steges i ca. 5 min. Husk at vende godt rundt så de ikke brænder på.
Skær grøntsagerne ud og vend dem i risene sammen med saucen. Kom de små stykker omelet og tigerrejerne ved og smag evt til med lidt salt peber og citron.
Retten serveres med det samme når den er blevet varmet igennem og grøntsagerne stadig er sprøde.
Server med et godt glas hvidvin til - Bon appétit
Velkommen tilbage! Og mums, hvor gjorde du mig sulten. Det ser vildt lækkert ud, og før drømmen om en tur til Thailand kan realiseres, vil jeg da prøve at få en lille fornemmer af det gennem din fine ret :-)
SvarSletTusind tak Katrine :) Ja gør det, så får du en lille bid af thailand hjem i køkkenet ;)
Slet