tirsdag den 10. april 2012

Hjemmebagt knækbrød

Selvgjort er velgjort, specielt når det drejer sig om mad - det samme gælder for knækbrød



Jeg har aldrig været den store fan af knækbrød, men efter at jeg fandt ud af at hemmeligheden ligger i at bage dem selv, så har jeg måtte overgive mig.

Hjemmebagt knækbrød er det perfekte mellemmåltid, rigt på fuldkorn og fibre. Det er overraskende simpelt, billigt og så smager det genialt med en god skive ost, frugt eller lignende.

Knækbrød

     200 g mel
     1¼ dl olie (jeg foretrækker koldpresset rapsolie)
     1½ dl vand
     1 tsk salt
     1 tsk bagepulver
     50 g græskarkerner
     50 g solsikkekerner
     50 g hørfrø
     50 g sesamfrø
     lidt birkes til pynt

(Opskriften kan varieres i det uendelige. Så prøv dig frem og find ud af hvad du bedst kan lide; bare husk at der ca. skal 200g kerner i)


Start med at sætte ovnen på 
200 grader varmluft.
Kom vand og olie i en skål. Bland derefter de tørre ingredienser i og saml dejen.
Del dejen i to lige store dele og form dem (så godt som muligt) til firkanter. Derefter lægges hver del mellem to stykker bagepapir og rulles tyndt ud (i en passende tykkelse).
Flyt dejen over på to bageplader og fjern det øverste lag bagepapir.




Inden pladerne sættes i ovnen, skæres dejen forsigtigt ud i passende stykker (med en pizza skærer eller kokkekniv), så de er nemme at knække fra hinanden når de kommer ud.
Pensl med en smule vand, drys med birkes og bag knækbrødene i 15-20 minutter til de er blevet fine gyldne. 

- Køl af, knæk og server



Bon Appétit



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)