- Lakselasagne med spinat & et strejf af sort sesam og wasabi
Denne opskrift er et genialt alternativ til den klassiske lasagne og vil med garanti falde i god smag på middagsbordet..
Lasagneplader
400-500 g laks
500 g frossen helbladet spinat
1/2 l madlavningsfløde (helst 18%)
2 løg
2 fed hvidløg
Basilikum (helst frisk)
1 spsk revet parmasan
Saften fra en presset citron
Salt og peber
150 g gratineringsost
Suppler evt. med 150 g champignon
Hvis den skal piftes lidt op supplerer jeg ofte med:
1 tsk wasabi
1 spsk sorte sesamfrø
Start med at hakke løgene (evt. champignon) og presse hvidløgene. Kom det i en gryde og sauter det let med en smule smør. Imens steges laksen (gerne i lidt hvidløg, for at give ekstra smag). Den optøede spinat drænes for væde og tilsættes sammen med laks og fløde under omrøring (sørg for at skrue lidt ned for varmen).
Tilsæt og smag til med salt, peber, basilikum, parmasan og citronsaft.
Fordel det hele med lasagneplader i et ildfast fad, som med en normal lasagne og sørg for at slutte af med et lag lakse/spinat stuvning på toppen.
Bag lasagnen midt i en forvarmet ovn på 180 grader.
Efter 10 min. tages lasagnen ud og der drysses ost på toppen. Stil lasagnen tilbage i ovnen og giv den yderligere 20 min. (eller til osten er bliver gylden). Tag derefter lasagnen ud af ovnen og lad den hvile tildækket i ca. 10 minutter.
Efter 10 min. tages lasagnen ud og der drysses ost på toppen. Stil lasagnen tilbage i ovnen og giv den yderligere 20 min. (eller til osten er bliver gylden). Tag derefter lasagnen ud af ovnen og lad den hvile tildækket i ca. 10 minutter.
og server den sammen med et godt hjemmelavet flüte og/eller en lækker salat.
Bon Appétit
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)