søndag den 25. marts 2012

Hyldeblomstmarinerede jordbær m. råcreme

Her i weekenden blev jeg inspireret af det lækre vejr og et par uimodståelige bakker jordbær; 
hvilket førte til denne skønne sommerdessert 
- Hyldeblomstmarinerede jordbær toppet med råcreme

Med denne lille sag på bordet, synger fuglene en smule højere, solens stråler varmer en anelse mere og man kan næsten smage sommerferien - Ja det burde næsten være obligatorisk med solbriller og shorts til!


Jordbær er skønne, 
specielt fordi de leder tankerne mod sommer og solskin.
Da det endnu ikke er sæson for danske jordbær, var disse naturligvis importerede og havde derfor heller ikke nær så meget smag, som dem man får om nogle måneder direkte fra jordbærplantagerne.
Men dette skal bestemt ikke afholde mig (eller jer) fra at tage forskud på glæderne 
Hvis man bruger dem korrekt, kan man få en skøn jordbærdessert, som er enkel, raffineret og svær at holde nallerne fra :)




Råmarinerede jordbær (til 4 personer)

  •     ½ kg friske jordbær
  •     1 spsk grofthakket mynteblade
  •     1 dl god koncentreret hyldeblomstsaft
  •     1 spsk honning
  •     saften fra en halv citron
  •     lidt revet citronskal
  •     resten af vaniljestangen fra råcremen

Jordbærrene skylles, nippes og deles i passende størrelser.
Hæld hyldeblomst- og citronsaften over, og vend derefter det hele sammen 
med vaniljestangen, mynten og honningen. 
Smag til og lad jordbærrene trække i marinaden i et par timer 
(rør forsigtigt rundt i den et par gange løbende, så marinaden fordeles).


Tip: De råmarinerede jordbær smager også fantastisk til en god vaniljeis og/eller med lidt makroner :b







  • Råcreme

  •    pasteuriserede æggeblommer
  •     korn af 1 stang vanilje
  •     2 spsk sukker
  •     1½ dl piskefløde



Lige inden servering piskes æggeblommer, sukker og vaniljekorn godt sammen til en luftig æggesnaps (hvid og skummende).
Fløden piskes til en let skum og vendes forsigtigt sammen med æggemassen.
Smag råcremen til (evt. med lidt ekstra vanilje eller sukker).


De hyldeblomstmarinerede jordbær fordeles og anrettes i glas (gerne høje), hvorefter der kommes et par skefulde råcreme i hver. Pynt desserterne med et par mynteblade og evt. lidt knuste makroner. Stil gerne resten af råcremen på bordet - der er med garanti et par der skal have en ekstra skefuld ;)


Bon appétit


4 kommentarer:

  1. Faldt tilfældigvis over denne side. Nøøøøj, hvor ser det himmelsk ud. Og nøøøøj, hvor savner jeg sommer og solmodne jordbær nu.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maja.Tak og ja, det er fristende at drømme sig tilbage til sommer og sol med denne opskrift ;)

      Slet
  2. Hvordan tror du retten ville gå med evt. blommer, ferskner, nektariner o.l. syrefrugter, som måske ville være nemmere at skaffe om vinteren?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Thomas,
      Det tror jeg sagtens vil kunne fungere. Det bliver selvfølgelig en lidt anden dessert, men tror det kunne være et udemærket alternativ, til når årstiden ikke er til jordbær :)

      Slet

Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)