tirsdag den 18. september 2012

Cremet kartoffel/porre suppe

Denne opskrift er en af mine absolutte favoritter her til den lidt koldere tid på året og kræver mindre end man måske lige umiddelbart skulle tro
Så "når regnen regner oppe på taget.." er suppen her perfekt! Derfor fandt jeg det på sin plads at 'relancere' denne skønne opskrift (med nye billeder), på en dag hvor regnen trommer på ruderne og man mest af alt bare har lyst til at krybe under dynen med en god varm suppe og film.

Kartoffel/porre suppe (4 pers.)

  • 40 g smør
  • 1 stort løg
  • 400 g porre i skiver
  • 400 g kartofler i små tern
  • 2 store fed hvidløg (presset)
  • ½ l hønsebouillon/fond (alternativt kan grøntsagsbouillon også bruges)
  • ½ dl mælk
  • 1 dl fløde (cream fraise kan også bruges)
  • Salt & friskkværnet peber
  • (smag evt. til med lidt chili, rosmarin og estragon)

Anretning/tilbehør
  • Stegt bacon i tern
  • Creme fraise
  • Lidt purløg el. persille

  • Godt flûte el. ristede rugbrødsstænger


Smelt smørret i en stor gryde og tilsæt porre, kartofler og løg. 
Svits grøntsagerne og krydr med salt og peber. Lad blandingen simre under låg ved svag varme i cirka 10 minutter. 
Herefter tilsættes hvidløg og bouillonen. 
Bring suppen i kog og lad den simre i cirka 5-10 minutter indtil grøntsagerne er møre. 
Pas på med at koge den for længe, da den i så fald kan miste smag
Når grøntsagerne er kogt møre, blendes suppen med en stavblender (blender el. foodprocessor kan også bruges). Tilsæt derefter mælk og fløde og smag til!


Server suppen i dybe skåle, anrettet med cream fraise, bacon og purløg (eller karse som på billedet).
Derudover er et godt flüte eller ristet rugbrød altid et lækkert supplement.

Rester af suppen kan med fordel fryses ned (i små vandflasker eller lignende) og bruges som en god og sund 'fast-food'.



Jeg fandt denne lille økologiske 'plant-selv' karse i Føtex til 10kr. Den er både sød som pynt i vindueskarmen, god til at toppe suppen med og ikke mindst økologisk :)

Bon Appétit 




8 kommentarer:

  1. Har netop prøvet denne lækre suppe og kan kun sige mums! Thumbs up!

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejligt at den faldt i din smag Sofie! Den er også perfekt at varme sig på her i kulden :)

      Slet
  2. Super super god opskrift - og meget fint billede :)

    SvarSlet
  3. Jeg har lige et spørgsmål omkring boullionen, hvad svarer ½ l hønseboullion til? Hvordan gør jeg? Koger jeg ½ l vand og kommer boullion deri?

    Jeg glæder mig til at prøve opskriften, den lyder rigtig lækker :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pernille. Ja lige præcis :)

      God fornøjelse.

      Slet
  4. Wauw! Fantastisk opskrift! Fik godt nok en masse ros af familien :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Cathrine! Tak. Dejligt at den faldt i god jord hos familien :)

      Slet
  5. Dejlig ret på en oktoberdag.

    SvarSlet

Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)