torsdag den 2. februar 2012

Amerikanske pandekager


Ovenpå mine første 4 timers forelæsning på 4. semester (efter 2 måneder med læseferie og eksamen) 
- Så var der idag brug for lidt selvforkælelse, hvilket blev i form af 
en delicious stak amerikanske pandekager!





Amerikanske pandekager er et must til ethvert brunch bord og kan serveres med ahornsirup, friske bær og ja, bacon hvis du er rigtig amerikaner.
Man kan med fordel lave en stor portion og fryse lidt ned 
- Det er et sikkert hit søndag morgen med tømmermænd! ;)

Opskriften er meget simpel og ja, en almindelig pande kan sagtens bruges 
(så ingen undskyldning for at lade være)!
"The laziest man I ever met put popcorn in his pancakes so they would turn over by themselves."  W. C. Fields

Amerikanske pandekager (Ca. 15 stk)
  • 1 æg
  • 4 dl kærnemælk
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk sukker
  • ½ tsk vaniljesukker
  • ½ tsk salt
  • smør
  • lidt revet citron-/appelsinskal

Pisk æg og kærnemælk sammen i en skål. Herefter blandes alle de tørre ingredienser, som efterfølgende piskes i skålen (med æg og kærnemælk) lidt efter lidt.
Smelt en smule smør i en pande og tilsæt ca 1/3 dl dej pr pandekage. Pandekagerne vendes når overfladen begynder at fyldes med små huller (ca 2min på hver side).
Hvis pandekagerne laves lidt før servering, kan de med fordel sættes kort i en forvarmet ovn, så de atter bliver lune og en smule 'sprøde'.




Hemmeligheden bag lækre og luftige pandekager er kærnemælk!













Server gerne med sirup og frisk frugt/bær. Eller prøv alternativt med banan og nutella, mums. Så er der bare tilbage at sige..

Bon appétit


2 kommentarer:

  1. Mmh, du styler altid maden så lækkert!
    Kan ikke beslutte mig for om jeg skal prøve bananpandekagerne eller disse :)
    Forresten så virker Amerikanske Pandekager linket i din oversigt over opskrifter ikke- kom hertil via linket fra bananpandekage opskriften.
    Glæder mig til at se din næste opskrift!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak! Min egen favorit er bananpandekagerne. Men det afhænger selvfølgelig lidt af hvad de skal bruges til. De amerikanske pandekager går både fint som morgenmad og dessert, og bananpandekagerne er et noget sundere alternativ, der specielt er perfekt til morgenbordet :)
      Okay, tak for info. Det får jeg lige ordnet!

      Slet

Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)