mandag den 21. juli 2014

Rabarberkompot

Rabarber er en skøn grøntsag, som jeg slet ikke kan få nok af. Den er anvendelig i et hav af retter og som tilbehør. Derfor køber jeg ofte stort ind når de er i sæson, laver en stor omgang rabarberkompot og fryser den ned i mindre portioner til hårde tider. De kan også skæres ud og frysers i mindre stykker. De holder sig ca. 10 måneder på frost og en uges tid på køl.

Rabarberne er finest og lækrest i smagen i foråret, men kan også sagtens bruges sødet fx kompot senere på året omkring august.
Hvis man vil søde kompotten mere naturligt eller bare er glad for jordbær, kan man med fordel tilføje jordbær og skære ned på rørsukkeret i opskriften.

OBS: det naturlige sukkerindhold i rabarber kan variere og derfor er mængden af rørsukker kun vejledende. Smag dig frem.

Rabarberkompot

   600g rensede rabarber
   3dl rørsukker
   1 valinjestang

Skyl rabarberne og skær dem på skrå i mindre stykker. Vend rabarber sammen i en gryde med rørsukker, kornene fra- og selve vaniljestægerne. Stil den over en varm kogeplade og lad være med at røre for meget rundt mens det koger op. 
Sørg for at holde godt øje med rabarberne når det koger, for de skifter hurtigt konsistens og de må helst ikke nå at blive for bløde og trevlede. Selvom det er en kompot, synes jeg det er lækrest, hvis der stadig er lidt bid i. Men det er selvfølgelig en smagssag :)Ved ikke at koge rabarberne helt ud er kompotten nemlig super anvendelig i et væld af retter efterfølgende. Den kan fx bruges sammen med:

 Græsk yoghurt og müsli til morgenmad (se opskrift på Hjemmelavet müsli & Marinerede bær)

 Boller (se opskrift på Koldhævede müsliboller med revet æble eller Koldhævede grovboller)
 Pandekager med is (se opskrift på FrkCurtings Pandekager)
 Rabarbertrifli (se opskrift på Sommerlig' Rabarbertrifli)
 På toppen af en cheesecake (se opskrift på Fabulous Cheesecake)
 Eller måske til en tærte?

Bon Appétit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)