tirsdag den 19. juni 2012

Fettuccine Bolognese m. rødvin & danablu


God smag kræver gode råvare, tid, tålmodighed og masser af kærlighed.
Når jeg køber hakket oksekød ender det som regel med at forvandle sig til en cremet og kraftig Fettuccine Bolognese med rødvin og danablu - den absolut mest velsmagende omgang bolognese, hvis det står til mig. 

I Berlin for et par år siden spiste jeg noget alá denne bolognese (bare med skært oksekød) - og jeg var solgt med det samme. Jeg havde ikke bestilt retten hvis jeg havde vidst at der var skimmelost i, men eftersom det stod på tysk (og mit tysk er virkelig elendigt!), bestilte jeg retten i ren uvidenhed - og hvilket held :)
Håber ikke at skimmelosten skræmmer jer væk, for den supplerer rødvinen perfekt! Jeg skulle tage mange tilløb før jeg fik mod nok til at vende den lille skimmel-fætter i bolognesen, for jeg kan virkelig ikke lide skimmelost normalt - men jeg skulle åbenbart bare finde den rette måde at anvende den på!

Så her kommer opskriften på luksusudgaven af den gode velkendte danske kødsovs.

Fettuccine Bolognese (max 4 pers)

    2 løg
    150 g champignon
    500 g magert oksekød
    80-100 g bacon
    2-3 fed hvidløg
    1 god spsk tomatpuré
    1/2 flaske rødvin
    25-50 g danablu
    1 dl fløde (evt. mælk)
    et lille bundt frisk basilikum
    1 laurbærblad
    salt og friskkværnet peber
    evt. lidt chili

    ca. 400 g fettuccine pasta (gerne m. æg)

Tilbehør
    Revet parmesanost
    Rucola (ca. 50 g)
    Cherrytomater (gerne ovnbagte)

Skær bacon ud i tern og steg det i en gryde. Hak løg og champignon og kom det i gryden sammen med det stegte bacon, og sauter indtil grøntsagerne begynder at tage farve og blive bløde. Tilsæt nu det hakkede oksekød, brun det godt af og krydr med laurbærblad, samt lidt salt og peber (evt. chili). 
Hæld rødvinen i retten og lad det koge ind, så der kun er en smule væde tilbage. Vend tomatpuré, presset hvidløg og danablu i.
Det er tiden der skaber smagen, så lad gerne retten simre et par timer hvis du har tid - Bare sørg for at der hele tider er væde nok (suppler evt. med mere vin).
Suppler med grofthakket basilikum og fløde (eller mælk) og smag til lige inden servering.

- Det er vigtigt at vente med at tilsætte friske krydderurter til allersidst, da man således bevarer mest smag og farve i retten.Tip: Brug skært oksekød i stedet for det hakkede oksekød. Lad retten stå og simre min. et par timer og du har en lidt finere og møg-lækker slowfood udgave!

Server bolognesen med revet parmesan, rucola, cherrytomater (gerne langtidsbagte) og naturligvis et godt glas rødvin.Retten egner sig desuden godt til at fryse ned. Så lav evt. en dobbeltportion - Så er der velsmagende fast-food lige til at tage op ad fryseren ;)


Bon Appétit

4 kommentarer:

 1. Det ser godt nok lækkert ud, det må jeg sige! Jeg er normalt heller ikke så meget til skimmelost, men hvis du synes, at det smager godt, så kan jeg vel godt prøve det. Tror faktisk at jeg vil prøve at forsøge mig med retten her i weekenden, når der kommer gæster. Kan du anbefale en bestemt rødvin til, eller er det underordnet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne.
   Jeg synes bestemt du skal kaste dig ud i det. Du kan jo smage dig lidt frem og lade være med at putte for meget i i første omgang (evt. supplere med lidt parmesan for resten) :) Ang. rødvin er det vigtigste egentlig at den er kraftig og fyldig i smagen (og helst på mindst 13%), ellers behøver det ikke være noget fancy. Der er alligevel ingen der kan smage hvor den kommer fra når den er kogt ind sammen med resten af retten ;)
   - God fornøjelse

   Slet
 2. Hei Cathrine! Takk for hyggelig kommentar på min blogg, og ikke minst for at du deler oppskriften på denne HIMMELSKE bolognese, tenk at man ikke visste hvilke underverker blåmuggost gjør i en gryte!! Leser bloggen din ofte; her er det mange herlige oppskrifter og fristende bilder, keep up the good work:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, skimmelosten er overraskende genial i gryderetter!
   Jamen det var da så lidt Siv og selv tak for de pæne ord :)

   Slet

Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)