I går sad jeg og manglede lidt sødt til kaffen og eksamenslæsningen. Her er det geniale ved at have overmodne bananer liggende i frugtskålen, at man har den perfekte undskyldning for at bage en omgang bananmuffins - ja, det er jo faktisk næsten en synd ikke at gøre det!
Min opskrift er blevet tilpasset lidt hen ad vejen og nu synes jeg at det er ved at være på tide, at i også får del i den.
Husk at bruge (over)modne bananer, da det er dem der giver smag og sødme (og dermed også mindsker mængden af sukker). Mørk chokolade i bananmuffins er efter min smag også et must, da det bidrager med en god bitterhed til den ellers søde banan. Alternativt kan dog også bruges valnødder eller lignende.
Bananmuffins (12 stk)
100 g blødt smør
40 g kokosolie
120 g brun farin
150 g hvedemel
1 tsk vanillepulver
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
½ tsk salt1 tsk natron
1 tsk vanillepulver
3 æg
3 modne mosede bananer
100 g grofthakket mørk chokolade
Start med at stille muffinsformene klar og tænd ovnen til 190 grader.
I en skål sigtes og blandes mel, salt, natron og bagepulver. Derefter piskes smør, vanille og brun farin sammen i en anden skål. Når blandingen er ensartet piskes æggene i et ad gangen (til massen er luftig). Til sidst røres de mosede bananer med.
Rør nu banan- og melblandingen sammen og vend den hakkede mørke chokolade i.
Fyld dejen i muffinsformene (op til kanten) og bag dem i ovnen i 20-25 min.
Server dem som de er, med en kugle vanilleis, eller pynt med frosting eller chokoladeglasur.
Disse bananmuffins holder sig gode og svampede længe.
De kan dog med fordel fryses ned, hvis du ved at du ikke når at få dem spist i løbet af et par dage - det bliver de ikke dårligere af.
Bon appétit
Uhmmmm - så kan eksamenslæsninger fortsætte :-)
SvarSletDe ser dejlige ud, de muffins.
Ja.. Eksamenstid er bagetid ;)
SletKager = energi eller overspringshandling? :-) :-) :-)
SletDet er helt sikkert en god blanding ;)
Slet