I hele eksamensperioden har jeg sendt lange blikke efter sæsonens lækre rabarber.
Derfor var jeg ikke længe om at lave denne fantastiske, lille enkle dessert, så snart bøgerne var lagt på hylden og jeg fik chancen.
Rabarbertrifli (6 pers.)
Raberberkompot
600 g rabarber
2 dl rørsukker (kan erstattes med alm. sukker)
½ stang vanilje + resterne af vanilje stangen
1 spsk citron saft
Mascarponecreme
300 g mascarpone
6 spsk flormelis
½ stang vanilje
skal af ½ citron
2 dl piskefløde
ca. 12 makroner (helst med marcipan)
Skær top og bund af rabarberstænglerne, skyld dem og skær dem derefter ud i 2-3 cm lange stykker. Kom dem i et ildfast fad og vend dem med rørsukker, citronsaft og vaniljekorn/-stang (jeg havde ingen vaniljestang, så måtte nøjes med hjemmelavet vaniljesukker). Stil fadet i en forvarmet ovn på 150 grader i 30 min, til rabarberne er blevet møre. Rør forsigtigt rundt et par gange mens de er i ovnen. Stil derefter rabarberkompotten på køl.
Tip: Rabarberkompotten kan sagtens laves og stilles på køl dagen i forvejen.
Når kompotten er kølet af, piskes mascarpone forsigtigt med flormelis, citronskal og vaniljekorn. Herefter piskes fløden til let skum (forsigtig - hellere for lidt end for meget!) og vendes til sidst sammen med mascarponecremen.
Anret triflien i glas. Start med at knuse et par makroner; kom derefter rabarberkompot (plus lidt af væden) ovenpå og slut af med mascarponecremen.
- Serveres straks.
Bon appétit
Dette er den anden rabarbertrifli jeg ser i dag og den mangler også noget af det vigtigste ved en trifli (i mine øjne i hvert fald) alkoholen!! :-D
SvarSletNår det kommer til rabarbertrifli har vi siden sidste sommer erstattet den normale sherry som vi drypper det nederste lag makroner med, med denne hjemmelavede rabarberlikør:
http://mads-madglad.blogspot.dk/2011/05/rabarberlikr.html
Og så kan man passende servere likøren kold til triflien. :-)
Hej Mads.
SletI mine øjne hører alkohol ikke hjemme i rabarbertrifli. Men det kan sikkert være et godt alternativ eller supplement, hvis man vil prøve at spice den lidt op ;)