søndag den 1. juli 2012

Nostalgisk Grøn salat

Denne weekend stod på en lille grill-/midtvejsfest for de søde medhjælperne på Ungdommens Røde Kors' Smilets LejrNår det kommer til sommer og grill, er en af mine foretrukne salater denne nostalgiske 
Grønne salat med mormordressing, piftet op med asparges, ærter og radiser.

Grøn salat (til 6 pers.)

    1 hovedsalat
    2 dl friske ærter (pillede)
    1 lille bundt asparges
    1 lille bundt radiser
    
Mormordressing

    2 dl piskefløde
    Saften fra 1 citron
    salt 
    friskkværnet peber
    ca. 2 tsk sukker

Skyl hovedsalaten i koldt vand og dup bladene tørre med med et viskestykke. Skær herefter salathovedet over i grove stykker. Pil ærterne, så det svarer til ca. 2 dl. Knæk enderne af aspargesene og skær dem over i mindre stykker. Slut af med at skylle radiserne, skære dem ud i tynde skiver og vend derefter det hele sammen i en skål.
Til mormordressingen blandet fløde med citronsaft, hvorefter den smages til med sukker, salt og friskkværnet peber. Pisk fløden kort, så den bliver let og cremet (OBS: det skal ikke blive til flødeskum!), og hæld den over salaten lige inden servering. 
I weekenden serverede jeg både den grønne salat og min friske sommersalat - find opskriften HER.

Bon Appétit

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentarer, spørgsmål, samt ris/ros er meget velkomment :)