- dog blev der plads til en omgang kanelcupcakes med kaffe glasur.
Nu er sukker og ikke mindst kaffe to helt essentielle ting i mit overlevelseskit til eksamensperioden - Så disse cupcakes har været et perfekt og ikke mindst hyggeligt nødvendighed mellem bøgerne!
Kærnemælken er med til at give kagerne en god fugtig konsistens, således at de holder sig luftige og friske længe!
Kanelcupcakes (ca. til 12 store)
Kærnemælken er med til at give kagerne en god fugtig konsistens, således at de holder sig luftige og friske længe!
Kanelcupcakes (ca. til 12 store)
400g mel
300g sukker
4 tsk kanel med top
2 tsk natron
½ liter kærnemælk
100 g smeltet smør
1 tsk vaniljesukker
Kaffe/choko glasur
150 g flormelis
25 g smør
3 spsk kakao
1 lille dl stærk varm kaffe (prøv dig frem, lidt ad gangen)
Bland alle ingredienserne til kagerne og fordel det jævnt i muffinformene (fyldes ca. 2/3 op). Bag dem ved 200 grader i ca. 18 min. (Bages i 30 min, ved én stor kage).
Til glasuren røres alle ingredienserne godt sammen - pas på med at hælde for meget kaffe i fra starten; prøv dig frem, så du opnår en god fast konsistens.
Smør glasuren på kagerne når de er afkølet og drys med lidt lakridspulver, krymmel eller andet fin pynt og server.
Opbevar kagerne i en tætsluttende beholder.
Kan også fryses (men vent i så tilfælde med at komme glasur på til de er tøet op igen).
Bon Appétit
mums, vi plejer at lave den som en kanelkage, og det er bare verdens bedste kage :) Den kaffe glasur er bare det bedste, og der kan ikke være for lidt!!
SvarSletKh Christine
Ja den er også én af mine klare favoritter - Specielt på grund af kaffeglasuren ;)
SletJeg har lavet din kage dengang jeg var i praktik, til mine praktikvejledere, jeg fik efterfølgende en glimrende karakter af disse, hvilket jeg er overbevist kagen hjalp med til!
SvarSletTak for opskriften! <3